У Кропивницькому відсторонили від роботи 52 освітян

У Кропивницькому відсторонили від роботи 52 невакцинованих від коронавірусу освітян.

Про це під час брифінгу розповіла керівниця міського управління освіти Лариса Костенко, інформують Новини Кіровоградщини.

За її словами, нині в обласному центрі працюють 5635 працівників освіти:

«На 8:30 8 листопада було 56 працівників. Протягом дня ми уточнювали, хто хворіє чи перебуває у відпустці, і на кінець дня отримали цифру 52 людини».

За її словами, з 3406 працівників шкіл не допустили до роботи 35 людей. З 2064 працівників дитсадків відсторонили 14 працівників. Зі 135 працівників позашкільної освіти не працюють 3 людей.

Посадовиця наголосила:

«Ми проводили роз'яснювальну роботу серед працівників щодо переваг вакцинації. У тих закладах освіти, у яких через коронавірус померли працівники, колектив вакцинувався активніше і швидше. Останній тиждень перед вступом в дію постанови, ми попереджали людей про наслідки, тобто про відсторонення від роботи».

За словами Лариси Костенко, серед освітян є ті, які мають протипоказання для вакцинації, це 83 працівники шкіл та 50 — дитсадків

Першу дозу щеплення серед працівників дитсадків отримали 96 відсотків людей, серед працівників шкіл – 93 відсотки. У Кропивницькому дві дози вакцини отримали працівники 5 шкіл та 13 дитсадків.