На Кіровоградщині збували підроблені алкогольні напої

Слідчі поліції Кіровоградщини встановили, що мешканці обласного центру розповсюджували через створені групи в одному з месенджерів підроблені алкогольні напої.

Про це Нoвинам Кірoвoградщини повідомили в пресслужбі ГУ Нацполіції області.

Поліцейські провели санкціоновані обшуки за місцями проживання та в автомобілях підозрюваних осіб. Правоохоронці виявили та вилучили незаконно виготовлені алкогольні напої відомих брендів у кількості близько 120 літрів, марки акцизного податку, мобільні телефони, грошові кошти та ноутбуки і персональні комп’ютери, за допомогою яких громадяни здійснювали незаконну діяльність.

Досудове розслідування у кримінальному провадженні, розпочатому за ч. 1, 3 ст. 204 (незаконне виготовлення, зберігання, збут або транспортування з метою збуту підакцизних товарів) та ч. 3 ст. 229 (незаконне використання знака для товарів і послуг, фірмового найменування, кваліфікованого зазначення походження товару) Кримінального кодексу України, триває.

Санкцією статті передбачено покарання – позбавлення волі на строк від восьми до десяти років з конфіскацією майна, з вилученням та знищенням незаконно виробленої або придбаної продукції, обладнання для її виготовлення.