У Кропивницькому в обласному онкоцентрі жінок безкоштовно обстежуватимуть мамологи

У Кропивницькому в обласному онкологічному центрі до Дня відкрити дверей та Дня боротьби із захворюванням на рак молочної залози жінок безкоштовно обстежуватимуть мамологи.

Про це Нoвинам Кірoвoградщини розповіла речниця онкоцентру Аліна Катеринчук.

За її словами, усі охочі можуть безкоштовно і без направлень отримати консультацію мамолога та пройти необхідні обстеження:

«Щороку кількість хворих збільшується, а сама хвороба молодшає. Багато хто вважає, що виявлення в організмі новоутворень завжди призводить до смерті і лікування в такій ситуації є безглуздим. Для викорінення подібних думок і поширення серед жінок правильної і життєво важливої інформації, потрібно прислухатися до порад медиків. Проблема існує і потрібно донести та підвищити обізнаність жінок про важливість ранньої діагностики».

Аліна Катеринчук сказала, що прийом пацієнток 23 жовтня проводитимуть два мамологи з 8:30 до 12:00 в диспансерно-поліклінічному відділенні в кабінетах 16 та 17.

Безкоштовні обстеження жінок в онкологічному центрі проводять щороку. Торік все відмінили у зв’язку з карантинними обмеженнями.