У Кропивницькому для допомоги онкохворим дітям зібрали більше 40 кг старих монет

У Кропивницькому зібрали більше 40 кілограмів монет на суму близько 5 тисяч гривень.

Гроші підуть на допомогу онкохворим дітям гематологічного відділення обласної дитячої лікарні, розповіла представниця громадської організації «Разом ми сила» Тетяна Сила, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Монети номіналом 25 і 5 копійок, які вийшли з обігу торік, жінка почала збирати з 13 вересня. Каже, на благодійну акцію відгукнулися багато кропивничан, серед них учні та вчителі шкіл. За три тижні жінка зібрала 20 кілограмів монет на суму 1520 гривень.

Збирали копійки, які вийшли з обігу і представники благодійного фонду «Янгол життя». Його співзасновниця Ольга Присяжнюк розповіла, що учні школи №17 принесли 20 кілограмів монет номіналом 25 копійок. Долучилися до акції й колеги по роботі, каже жінка. Разом з Тетяною Силою назбирали близько 5 тисяч гривень.

«Коли розпочинала акцію по збору копійок, навіть не думала, що відгукнеться так багато людей. А зараз можу спокійно видихнути – акція завершилась грандіозним збором!», – розповіла Суспільному Тетяна Сила.

За словами Ольги Присяжнюк, на зібрані гроші придбають набори лаборанта для онкохворих дітей.

«В середньому, кожна дитина, яка проходить лікування в гематологічному відділенні обласної дитячої лікарні здає кров до 150 разів. Один набір лаборанта коштує 25 гривень. Якщо в лікарні буде достатня кількість цих наборів, батькам не потрібно буде щоразу бігти до аптеки і купувати їх».

Ольга Присяжнюк розповіла, що нині в гематологічному відділенні перебувають 17 дітей, серед них й діти з інших областей України.