Переохолодження дитини у садочку Кропивницького: у міськраді розповіли про причини холоду

Кропивничанка Оксана Деминтієнко лікує після переохолодження в дитсадку дворічну доньку.

Про це повідомляють Нoвини Кірoвoградщини з посиланням на Суспільне.

З посинілими губами та судомами напередодні вона забрала звідти дитину. Зі слів жінки, вчора температура там була 15 градусів. Це підтвердила начальниця міського управління освіти Лариса Костенко і вибачилась перед мамою.

Кропивничанка Оксана Деминтієнко каже: вчора рятувала від переохолодження свою дворічну доньку:

«Мені зателефонували з садка і сказали, що у моєї дитини сині губи, її трусить. Я її забрала і повезла в лікарню. Лікарка сказала, що це від переохолодження. Сьогодні здали аналізи, бо підвищена температура тіла була і вчора, і сьогодні. В нашій групі 15 градусів вже тиждень. Я одягала дитині кожушок, черевики і теплі колготи».

Жінка каже: доньку лікує за призначенням лікаря вдома. На ліки витратили майже 900 гривень:

«Лікарка сказала, що дитина так замерзла, що посиніли губи. З серцем у доньки все нормально, сьогодні у неї вже червоне горло».

Дитину оглядала лікарка-педіатр кропивницької амбулаторії №6 Ірина Дуванова:

«Дитина тремтіла, так як було холодно у дитсадку. У неї була температура 37.5, коли прийшла на прийом – вже 39. У неї були симптоми гострої респіраторної інфекції. Вона дуже часто ходила в туалет, це буває так, коли людина переохолоджується, від цього і розвивається вірусна інфекція».

У дитячому садку №27, який відвідує донька Оксани Деминтієнко, о 12:30 двері зачинені. Яка температура у цьому дитсадку, розповіла начальниця міського управління освіти Лариса Костенко:

«В деяких приміщеннях температура була від 15 до 17 градусів тепла, це при тому, що там вмикають обігрівачі. Але включити їх у всіх приміщеннях неможливо, бо електричні мережі не розраховані на таке навантаження. Ми попросили вибачення у мами дитини. Також ми звертаємось до батьків з розумінням поставитись до цієї ситуації. Якщо діти не можуть при такій температурі перебувати у дитсадку, то треба це врахувати».

Оксана Деминтієнко сказала, що їй пропонували компенсувати гроші, які вона витратила на ліки. Вона відмовилась:

«Мені ці гроші не потрібні. Від того, що вибачились, мені від того легше не стало. Мене так трясло, я дуже злякалась за свою дитину».

Працівниця відділу управління держпродспоживслужби в області Тамара Третяк каже: відповідальність за температурний режим у дитсадку несе власник:

«Відповідно до санітарного регламенту, температура в групових приміщеннях дошкільних закладів має бути від 19 до 23 градусів тепла. На 10:00 опалення опалення у дитсадку включили, в закладі проводяться роботи, але батареї вже теплі».