Ххворі на коронавірус зайняли 229 з 800 лікарняних ліжок госпітальних баз Кіровоградщини

У госпітальних базах Кіровоградської області хворими на коронавірус зайняті 229 з 800 лікарняних ліжок, це дані на ранок 21 жовтня.

Їх під час брифінгу озвучив директор обласного департаменту охорони здоров’я Олег Рибальченко, інформують Новини Кіровоградщини.

З його слів, 95% госпіталізованих — невакциновані.

За словами Олега Рибальченка, п’ять лікарень є основними госпітальними ковідними базами регіону. Це обласна та центральна міська лікарні і обласний госпіталь ветеранів війни у Кропивницькому, Олександрійська міська та Добровеличківська лікарні:

”Сумарно в них є 800 ковідних ліжок. 229 зайняті хворими на коронавірус. Темпи госпіталізації протягом тижня — в межах 40%. Але, потрібно розуміти, в цих лікарнях лікують і, наприклад, людей з пневмоніями, які не хворі на COVID. Найбільша завантаженість ліжoк пoв’язана саме з пневмoніями. Місця для хвopих на кopoнавіpус є. Це окремі місця, окремі відділення”.

Знам’янська міська та Маловисківська лікарні — резервні госпітальні бази, які задіють до лікування хворих, коли темпи госпіталізації перевищать 50%, сказав Олег Рибальченко:

”У Малій Висці — 80 ліжок, у Знам’янці — 120. Основні й резервні госпітальні бази забезпечені киснем, персоналу вистачає. Інакше б Національна служба здоров’я не підписала з ними контракти на ковідний пакет послуг. Є лікарні, які залучать до лікування хворих, у разі наповненості семи вищеназваних. Це, загалом, ще тисяча ліжок”.

Олег Рибальченко сказав, що в п’яти основних госпітальних базах є 70 апаратів штучної вентиляції легень. На ранок 21 жовтня задіяні 25 з них.

За словами Олега Рибальченка, в області зробили рекордну кількість щеплень від коронавірусу за добу — 5084. Усього на 20 жовтня зробили 307181 щеплень: одну дозу отримали 171706 людей, дві дози — 135475:

”Хочемо збільшити добову кількість, адже потужність 121 пунктів щеплень та десяти центрів масової вакцинації це дозволяє”.

В регіоні щеплять вакцинами AstraZeneca, Pfizer та CoronaVac. Отримали додаткову партію CoronaVac.

Олег Рибальченко розповів, що область отримала 10400 додаткових доз вакцини CoronaVac:

”Разом із залишками маємо близько 20 тисяч доз. Додаткову партію розподілимо між пунктами і центрами вакцинації протягом 21-22 жовтня”.