Жителі Кропивницького заборгували за теплопостачання 130 мільйонів гривень

Жителі Кропивницького винні за опалення своїх помешкань 130 мільйонів гривень.

Це борги минулих років, розповів директор комунального підприємства «Теплоенергетик» Олександр Чельник, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Централізованим опаленням в місті користуються понад 18 тисяч родин. Вони є основними боржниками підприємства.

«Теплоенергетик» має борг за спожитий за попередні роки газ 828 мільйонів гривень. З них за газ — 660 мільйонів, решта 168 мільйонів — це нарахована пеня за прострочені платежі, штрафи та судові збори.

У цьому році збільшилась вартість газу на три тисячі, майже вдвічі зросла вартість розподілу електроенергії. Через це, говорить Олександр Чельник, у нинішньому опалювальному сезоні кропивничани платитимуть за теплопостачання більше на 18 гривень.

Плата за опалення одного квадратного метра для приватних споживачів складатиме 69 гривень, для бюджетних організацій — 2900 гривень за гігакалорію.

За словами Олександра Чельника, для населення тариф цього року більше підвищувати не планують. Він може змінитися для бюджетних установ:

«Вартість газу, яка обрахована в цьому тарифі — 9300 гривень за тисячу кубів, це газ, розподіл і транспортування. Така вартість газу прорахована і для населення, і для бюджетних установ. З цього сезону газ, який буде використовуватись для опалення бюджетних установ, зараз відпускається ТОВ „Нафтогаз“, анонсована ціна на жовтень — 27 тисяч гривень».

Опалювальний сезон розпочнеться, коли протягом трьох діб середньодобова температура повітря буде нижче восьми градусів тепла.