У Кропивницькому в селищі Новому відкрили перший спортмайданчик зі штучним покриттям

У селищі Новому в Кропивницькому з дворічною затримкою відкрили перший майданчик зі штучним покриттям.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Його площа — 15 на 33 метри, висота паркану — два метри. На ньому можна грати у футбол, волейбол, теніс. Збудувати майданчик повинні були у 2019 році.

У листопаді 2018 року проєкт жительки селища Світлани Голяги «Спортивне містечко Нью-Лайф» став одним з переможців у конкурсі Громадського бюджету. Тоді вартість проєкту була один мільйон гривень.

«Так як Нове мало селищну раду, гроші на майданчик повинно було перерахувати місто. Але потім нас приєднали до обласного центру, була затримка з документами. Довелося чекати, коли міськрада виділить гроші на закінчення будівництва», — розповіла Світлана.

Авторка проєкту каже, майданчик відкрили, але не дооблаштували:

«Нам пообіцяли провести освітлення. Але його зроблять після 15 вересня, коли на сесії міської ради проголосують про виділення необхідних грошей. Також хотілося б трошки вищим зробити паркан, або натягнути сітку за воротами, тому що м’ячі будуть вилітати».

Скільки грошей треба для завершення робіт, заступник міського голови Кропивницького Сергій Колодяжний не знає. Каже: суму визначатимуть депутати міської ради. Він пояснив, що вартість проєкту з мільйона гривень зросла на 260 тисяч через збільшення вартості будівельних матеріалів і робіт .

На відкриття майданчика прийшли жителі селища Нового. Першими на футбольне поле вийшли команди Нового та Кропивницького. За словами Світлани Голяги, займатися тут безкоштовно можуть всі діти з селища, які приходитимуть зі змінним спортивним взуттям.