У Кропивницькому тестують новий тролейбусний маршрут

У Кропивницькому місяць тестуватимуть новий тролейбусний маршрут 7А.

Про це розповів начальник управління транспорту міськради Віктор Житник, повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

За його словами, під час тестування визначатимуться з місцями зупинок, графіком руху, рахуватимуть кількість перевезених пасажирів, щоб з'ясувати, чи не буде цей маршрут збитковим.

Нині на маршруті 7А працюють два тролейбуси з інтервалом 15 хвилин. Протяжність маршруту в одну сторону — 17,5 кілометрів, загальний — 36 кілометрів.

За словами директора комунального підприємства «Електротранс» Олександра Луценка, постійний графік руху і місця зупинок визначать після тестування:

«Тролейбуси точно зупинятимуться біля „Ятрані“ та Гідросили. На вулиці Юрія Краснокутського практично немає місць для зупинок, тому будемо дивитися, де буде зручніше збиратися людям. Це тролейбуси на автономному ходу, які були у нас в резерві».

Віктор Житник каже: тролейбуси купили торік за гроші з міського бюджету у креди:

«Група водіїв проходила навчання в Запоріжжі і нині ми змогли запустити два тролейбуси на цей маршрут. Ціна одного тролейбуса — 9 мільйонів 200 тисяч гривень. Це його початкова вартість. З врахуванням лізингу, це по суті кредит, протягом 36 місяців маємо сплатити за кожний тролейбус 11 мільйонів 400 тисяч».