У Кропивницькому реалізували освітній проєкт з використанням пісочної анімації

У Кропивницькому обласний інститут післядипломної педагогічної освіти імені В. Сухомлинського та міський ЦДЮТ реалізували проєкт «30 років – 30 уроків».

Про це повідомляють Нoвини Кірoвoградщини з посиланням на Суспільне.

Проєкт складається з книги та відеороликів про ключові події історії незалежної України, виконаних у техніці пісочної анімації, розповіла авторка ідеї Юлія Федорова.

За її словами, автори ставили собі за мету на прикладі конкретних історичних подій та досягнень українців показати велич, самобутність та потенціал України:

«Кожна подія – це урок для країни та її громадян. Дуже важливо, зважаючи на про європейський курс України, обговорювати ці уроки нашої історії з дітьми».

З травня по липень 2021 року над проєктом працювали шестеро людей. Один з них – методист інституту післядипломної педагогічної освіти Сергій Пляка. З його слів, теми, описані в проєкті, обирали разом, потім розподіляли їх між собою:

«Найскладнішим завданням було коротко і максимально доступно написати про важливе. Окремо збиралися з Оксаною Качуровською, яка створювала пісочну анімацію, щоб пропрацювати кожен образ. На це витрачали найбільше часу. Після зйомок, директорка Центру творчості Євгенія Сілантьєва начитувала підготовані нами тексти і монтувала відеоролики».

Автори проєкту зробили відео про перший дзвінок з мобільного телефону в Україні, перше олімпійське золото Незалежної України, ухвалення Конституції, введення в обіг гривні, політ у космос Леоніда Каденюка, першу перемогу України на Євробаченні, спільне проведення Україною та Польщею фінальної частини Чемпіонату Європи з футболу, внесення петриківського розпису до списку нематеріальної культурної спадщини ЮНЕСКО, перейменування Кіровограда на Кропивницький, набрання чинності рішення Європейського Союзу про безвізові поїздки для громадян України до держав-учасниць Шенгенської угоди.