У кропивницькому пологовому будинку перебувають чотири покинуті дитини

У кропивницькому пологовому будинку перебувають чотири дитини, від яких відмовились батьки.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Двоє братів-двійнят – Ілля та Валентин народились у серпні. За словами керівниці відділення другого етапу виходжування дітей Тетяни Озимай, мати написала відмову від них:

«У жінки – це сьомі пологи, під час вагітності у лікарів вона не спостерігалась. Від попередніх шести дітей матір або відмовлялася, або їх забирали соціальні служби, через неналежні умови догляду і проживання. Один з хлопчиків був трохи слабший, потребував допомоги. Але вони дуже швидко поправилися, нині це здорові діти, які набрали майже п’ять кілограмів ваги та чекають своїх батьків».

У відділенні на четвертому поверсі кропивницького пологового будинку перебуває дівчинка, якій шість днів. Нині вона у палаті під лампою, ім’я їй ще не дали. Народилася доношеною, з вагою 2 кілограми 300 грамів.

Головна лікарка Людмила Романів сказала, що новонароджену недоношену дитину до пологового будинку принесли хлопець з дівчиною у п'ятницю, 24 вересня. Сказали, що знайшли її під мостом. Лікарі запідозрили, що це мама дитини та викликали поліцію. Дівчина зізналася, що це вона народила, але дитина їй не потрібна.

З вагою один кілограм триста грамів народилася Руслана. Дівчинці майже три з половиною місяці:

«Мама народила двійнят вдома в туалеті. Одна дівчинка померла. Руслана тривалий час перебувала у відділенні інтенсивної терапії, була на штучній вентиляції легень. Це недоношена дитина, яка народилась на 31 тижні вагітності, тому потребувала тривалого лікування, виходжування. На даний час вона здорова, отримує необхідні вітаміни, набрала майже чотири кілограми ваги».

За словами завідувача сектору соціального і правового захисту дітей міської служби у справах дітей Ігоря Горіна, після реєстрації народження цих дітей, їх влаштують до будинку дитини:

«Дитина набуває права бути усиновленою з двомісячного віку, але за певних обставин. Наприклад, якщо мама надала нотаріальну згоду на усиновлення, або позбавлена батьківських прав. З дня народження дитини у батьків є пів року на те, щоб передумати і забрати її додому. Якщо вони цього не роблять, управління у справах дітей подає до суду на позбавлення їх батьківських прав».