Стало відомо, чому нові реанімобілі не їздять на виклики до жителів Кропивницького

У Кропивницькому Центр екстреної меддопомоги та медицини катастроф отримав 12 реанімобілів.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Це автомобілі для надання першої медичної допомоги, в них є обладнанням для перевезення хворого до лікарні, розповів керівник центру Олександр Ярошенко. Але поки реанімобілі на виклики не їздять.

Автомобілі Центр екстреної меддопомоги отримав за два останні місяці. Їх купили за гроші з державного бюджету.

За словами керівника Олександра Ярошенка, автомобілі оснащені дефібриляторами, кисневими апаратами, приладами для вимірювання глюкози в крові, електрокардіографами, оксиметрами та низкою іншої необхідної апаратури.

14 з 43 реанімобілів, які мають у Центрі, працюють в громадах. Решта на виклики не їздять — проходять або чекають на реєстрації:

«Реєстрація автомобілів відбувається дуже повільно, тому що в день можна зареєструвати тільки одну машину. Чому так, я не знаю, але записуємося в електронну чергу. Щоб зареєструвати одне авто, треба чекати більше місяця та заплатити 132 тисячі гривень».

Начальниця управління охорони здоров'я міськради Оксана Макарук сказала, що реєструвати 12 реанімобілів для Кропивницького планують за гроші міського бюджету:

«Це коштуватиме півтора мільйона гривень. Найближчим часом ці гроші будуть виділені із міського бюджету за умови, що ці 12 автомобілів будуть обслуговувати жителів Кропивницького».

Коли буде найближча сесія, Оксані Макарук невідомо. За прогнозами керівника Центру, ці реанімобілі виїдуть на маршрути за півтора-два місяці.