Приймальне відділення в Кіровоградській обласній лікарні не можуть здати в експлуатацію

У приймальному відділенні кіровоградської обласної лікарні проектанти не передбачили цілий ряд життєво важливих деталей.

Про це на своїй facebook-сторінці повідомив заступник голови обласної ради Дмитро Лінько, інформують Новини Кіровоградщини.

«Сьогодні середина вересня, щодня нам повідомляють про нову хвилю захворювання коронавірусом, яка насувається. Лікарні готуються до приймання нових хворих. Проте цілий ряд проблем, які ставлять під загрозу роботу нових відділень, відкриття яких ми все ще чекаємо. В першу чергу це стосується приймального відділення в обласній лікарні. З невідомих нам причин проектанти не передбачили цілий ряд життєво важливих деталей, які необхідні для роботи відділення: підводка кисню, необхідна проводка електроенергії, вентиляція та документи на все це. На сьогодні ніхто не може сказати, що буде зроблено, чи вистачить виділених грошей, хто буде виправляти всі допущені помилки. Фактично до нової хвилі захворювання ковідом обласна лікарня підходить без готового приймального відділення, а старе приміщення вже перепрофілювали під інші потреби», — наголосив Дмитро Лінько.

За його словами, в Кропивницькій міській лікарні приймальне відділення збудували над тепломережею. Як таке змогли допустити проектанти і будівельники, не зрозуміло. Також виділяти додаткові кошти на коригування та виправлення проекту потрібно в Світловодську. Не узгоджено завершення робіт та передачу відділення в Гайвороні.

«У зв’язку з усіма вище перерахованими проблемами хочу запитати у Марії Володимирівни (голови ОДА Марії Чорної, — Ред.), як, коли і в який спосіб всі ці проблеми будуть вирішенні? Чи будуть відповідні кадрові та управлінські висновки щодо діяльності відповідальних осіб? Дуже хотілося б щоб ці питання не залишились риторичними, адже відповідь на них цікавить кожного жителя області», — підсумував Дмитро Лінько.