Голова облради Сергій Шульга ініціював підписання тристороннього меморандуму для розвитку медуніверситету в Кропивницькому

Тристоронній меморандум про співпрацю між обласною радою, Донецьким національним медичним університетом і медичними закладами Кіровоградської області підписали Сергій Шульга, Петро Кондратенко та керівники закладів охорони здоров‘я.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в пресслужбі обласної ради сьогодні, 7 вересня.

Підписання меморандуму відбулося в Кропивницькому.

«Метою меморандуму є організація широкої співпраці між сторонами з розвитку медичної освіти в Кіровоградській області, підготовки кваліфікованих медичних кадрів і забезпечення закладів охорони здоров‘я регіону кваліфікованими медичними кадрами», – йдеться у тексті документу.

Ініціював підписання меморандуму голова обласної ради Сергій Шульга.

«Завдяки зусиллям багатьох людей, нам вдалося зберегти медичний виш на Кіровоградщині. Попереду багато роботи. Вдячний консолідованій позиції керівників лікувальних закладів області – університет матиме наукові майданчики. Ми повинні розуміти, що сьогоднішні студенти – це наші кадри завтра. І від умов, які ми всі разом створимо для їхньої освіти, практики, залежить, хто за кілька років працюватиме в наших лікарнях і лікуватиме нас із вами», – зазначив голова обласної ради.

Тристоронній меморандум уже підписали обласна лікарня, обласний госпіталь ветеранів війни та обласна дитяча лікарня.

Також до підписання меморандуму долучаться обласні онкоцентр, кардіоцентр, центр екстреної медичної допомоги, психіатрична лікарня, шкірно-венерологічний диспансер, стоматологічна поліклініка та бюро судмедекспертизи.