Досвід Туреччини: на Кіровоградщині розвиватимуть систему трансплантології

Кіровоградська обласна лікарня має намір розвивати систему трансплантології.

Про це під час зустрічі з Надзвичайним і Повноважним послом Турецької Республіки Ягмуром Ахмет Гульдере повідомив голова обласної ради Сергій Шульга сьогодні, 10 вересня, інформують Новини Кіровоградщини.

«Обласна лікарня робить перші кроки з підготовки до впровадження операцій із трансплантації. Ми вивчаємо практики інших регіонів, нам також цікаві практики країн-партнерів. Турецька Республіка має передовий досвід у цьому напрямку», — підкреслив голова обласної ради і запросив до співпраці в галузі медицини.

Надзвичайний і Повноважний посол Турецької Республіки Ягмур Ахмет Гульдере у відповідь зазначив, що готовий відпрацювати це питання.

«Найбільший центр із трансплантації знаходиться в Анталії. Також у нас є університет, де навчають на трансплантологів. Щойно повернуся до Києва, одразу зателефоную ректорові університету. Думаю, вони охоче організують програму обміну студентів», — сказав пан посол.

Надзвичайний і Повноважний посол Турецької Республіки Ягмур Ахмет Гульдере сьогодні перебуває в Кіровоградській області з робочою поїздкою.