Є недопрацювання: організацію щеплення на Кіровоградщині перевірив міністр охорони здоров’я

Для того, щоб перевірити, як на Кіровоградщині організували процес вакцинації, до області завітав міністр охорони здоров’я України Віктор Ляшко.

Про це повідомляють Нoвини Кірoвoградщини з посиланням на facebook-стoрінку урядовця.

«З простим запитанням: «Де у вас тут можна вакцинуватися від ковіду?» побував на пунктах щеплення у райцентрах та селах Кіровоградської області: Торговиці, Добровеличківці, Олексіївці та Рівному. У деяких пунктах щеплення зміг дійти до кабінетів щеплень, у деяких довелося блукати, бо не було опізнавальних знаків та будь-якого натяку на те, що тут вакцинують», — написав Віктор Ляшко.

За його словами, показники щеплень у регіоні не найкращі, але наростити темпи цілком реально. Бажаючі вакцинуватись є, головне проактивно їх запрошувати.

«І тут м'яч має бути на стороні сімейних лікарів, адже впевнений про збільшення попиту на вакцинацію, якби їм порадив це зробити саме сімейний лікар. З цим проханням і звернувся до місцевих медиків та сподіваюсь на співпрацю у цьому питанні. Сьогодні сам зміг переконати щепитися двох незнайомих мені людей!» — йдеться у дописі.

Також міністр заїхав у приймальні відділення, збудовані та оснащенні в рамках президентської програми «Велике будівництво». Вони вже приймають пацієнтів. Урядовець зазначив — є певні питання щодо запуску медичного обладнання, зокрема апарату КТ та рентгену, які керівництво лікарні та місцева влада обіцяють виправити найближчими днями.

«Приємно вразила обласна клінічна лікарня у Кропивницькому своєю готовністю приймати хворих з ковідом. Наразі там встановлено 20 т ємність для зберігання кисню та 3 кисневих станції. Трішки інша ситуація в Добровеличківській лікарні. Там встановлено кисневі станції, але ще нема розводки до кожного ліжка в інфекційному відділені. Цим займатимуться найближчі два тижні, після чого обіцяли прозвітувати, адже кошти на ці роботи у лікарні є. За результатами поїздки провели спільну нараду із очільницею області Марія Чорна, де розповів про недопрацювання, виявлені під час візиту, розібралися, як їх можна виправити та налагодити роботу», — пише Віктор Ляшко.