Реформа освіти: учні 4 шкіл Кіровоградщини навчатимуться за новою системою фізвиховання

З 1 вересня п'ятикласники чотирьох шкіл Кіровоградської області навчатимуться за новою системою фізичного виховання.

Про це розповів заступник начальника обласного департаменту освіти Володимир Таборанський, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Систему фізвиховання змінюють в рамках реформи міністерства освіти та науки України «Нова українська школа».

За новою системою фізкультури начатимуть у кропивницьквй школі №25, бобринецькій школі №1, світловодській школі №7 та олександрійській школі №15.

«Це пілотні школи, керівники яких погодились на навчання за новими програмами з усіх предметів, в тому числі й фізкультури», – сказав Володимир Таборанський.

Зі слів начальника обласного департаменту освіти, у новому навчальному році п'ятикласникам мають викладати від 12 до 16 видів спорту. До тих, що були, додали нові, які вчитель фізичного виховання може обрати разом з учнями, спираючись на можливості школи. На одному уроці фізкультури викладатимуть одночасно три види спорту:

«Дітей оцінюватимуть не за нормативами, а враховуючи можливості та прогрес конкретного учня».

Володимир Таборанський розповів, що в інших школах регіону нову систему запровадять з 2022 року. До того часу школи мають забезпечити усім інвентарем, необхідним для нових навчальних програм:

«Стратегія Міністерства в перспективі полягає у тому, що урок фізкультури – це не тренування, а розвиток фізичних якостей учнів на основі підвищення рухової активності».

Директор олександрійської школи №15, де запровадили нову систему, Борис Кравченко зміни у викладанні фізкультури вважає позитивними:

«По-перше, кожна дитина зможе вибрати той вид спорту, який їй подобається, по-друге, прибрали оцінювання за нормативами, і по-третє, вчителів навчатимуть працювати за новою системою. За інформацією, яку маю я, навчання вчителів розпочнуть у вересні 2021 року».

Викликом для себе, як для керівника школи, Борис Кравченко вважає організацію уроків фізкультури за новою системою в зимовий час, бо у школі є одна спортзала на 22 класи, в кожному з яких має бути три години занять з фізичної культури на тиждень.