На Кіровоградщині податківці з депутатами намагалися видурити у фермера 60 тисяч доларів США

Працівники ДБР викрили на шахрайстві депутатів місцевих рад Кіровоградщини та працівників обласної податкової.

Про це Нoвинам Кірoвoградщини повідомили в пресслужбі Державного бюро розслідувань.

Досудове розслідування встановило, що працівники обласної податкової вступили у змову з депутатами місцевих рад Кіровоградської області. Спільники гарантували директору приватного підприємства, що займалось розвитком альтернативної енергетики, за гроші «вирішити» питання із закриттям кримінального провадження, в якому він підозрювався в ухиленні від сплати податків в особливо великих розмірах. За 60 тис. доларів крім закриття провадження посадовці обіцяли фермеру уникнути штрафних санкцій, хоча не мали на це жодних повноважень.

Оборудка була припинена працівниками ДБР під час отримання фігурантами всієї суми неправомірної вигоди на автозаправній станції у Кропивницькому.

Наразі, для встановлення всіх осіб  причетних до шахрайської схеми, слідчі ДБР проводять обшуки за місцем проживання фігурантів та у приміщенні Державної податкової служби у Кіровоградській області.

У одного з депутатів правоохоронці вилучили арсенал зброї: пістолети з глушниками і набої до них, карабін, рушниці та арбалет зі стрілами. В його гаражі  виявлено 66 тисяч американських доларів.

Вирішується питання щодо повідомлення фігурантам про підозру у замаху на злочин (ч. 2 ст. 15 КК України) та шахрайстві (ч. 4 ст. 190 КК України).

Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі від 5 до 12 років з конфіскацією майна.