Кропивницьку філію Донецького медуніверситету забезпечать приміщеннями та кваліфікованими кадрами

Філію Донецького національного медичного університету, що у Кропивницькому, забезпечать кваліфікованими кадрами і належними приміщеннями.

Заради вирішення цих завдань голова обласної ради Сергій Шульга провів нараду за участі начальника департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олега Рибальченка, ректора Донецького вишу Петра Кондратенка, представників адміністрації закладу та головних лікарів і директорів обласних закладів охорони здоров’я, інформують Нoвини Кірoвoградщини.

Обговорювалися всі можливі варіанти залучення до викладацької роботи кращих місцевих медиків — авторитетних, досвідчених фахівців галузі, комплектування кафедр та облаштування клінічних баз для теоретичного і практичного навчань студентів. Йшлося про першочергові кроки, а також про налагодження сталого механізму, який забезпечуватиме повноцінну діяльність університету на роки.

Серед пропозицій — не лише ті, що дадуть можливість задовольнити потреби у знаннях студентів. Наголошувалося на необхідності створення умов для освітнього росту, отримання наукових ступенів лікарям, залученим до викладання.

Учасники наради висловили готовність об’єднати свої сили, щоб в найкоротший термін вирішити існуючі на сьогодні проблеми.