Вперше за часів незалежності: у Кропивницькому влаштували перегони на моторних човнах

У Кропивницькому на вихідних влаштували перегони на моторних човнах, скутерах та глісерах.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Перші місця у різних класах човнів здобули спортсмени із Черкас, Одеси, Києва та Дніпра. Всього на Чемпіонат приїхали 20 команд.
Перегони влаштували в акваторії річки Сугоклія. Дистанція – 9 кілометрів. Учасники змагалися за першість у двох категоріях – юнаки та дорослі. Від категорії залежить об'єм двигуна човна.

Майстерність пілотів оцінював суддя Вадим Гураль:

«Всі за певний проміжок часу повинні показати найвищу швидкість, але при цьому є правила: не робити зіткнення, не перешкоджати тому, хто за тобою женеться. За цей проміжок часу вони показують три види поворотів: тупий, гострий і потім на поворотах іде боротьба, як правильно поставити корпус, як правильно поставити вектор, щоб не перекинуло, щоб не закинуло за поворот».

Трикратна чемпіонка України із водно-моторного спорту Анастасія Лебедь на змагання приїхала з Дніпра:

«Налаштована на перемогу. Я у Кропивницькому взагалі ніколи не була, дуже цікава нова дистанція, нова траса. Боротьба буде дуже серйозна, бо є серйозні конкуренти, зібралися чемпіони світу, Європи, але я буду боротися».

Ініціатор проведення таких перегонів у Кропивницькому – найстарший пілот-учасник водно-моторних перегонів в Україні Валерій Бобов. Йому – 79 років:

«В минулому році ми виступали в Одесі, а хлопці кажуть: «Чому з таким авторитетом ви на займетесь проведенням чемпіонату в Кропивницькому?» І з осені цього року ми почали міркувати над цим питанням. І ось це, що ви бачите».

Він – єдиний учасник із Кропивницького:

«Я в першу чергу змагаюся сам з собою і з технікою. Тому що, якщо техніка витримує, тоді все добре. У нас дуже небезпечний спорт».

Такі змагання відбуваються у Кропивницькому вперше з 80-х років минулого століття.