В Олександрії виник конфлікт через зміну власника популярного торгового центра

В Олександрії виник конфлікт з приводу права власності на торговий центр «Максі» площею 200 кв. м у центрі міста.

Про це повідомляють Нoвини Кірoвoградщини з посиланням на CBN.

Вхід до приміщення ТЦ на вулиці Перспективній, 28 заблокований. Вісім орендарів не мають доступу до своїх робочих місць.

За інформацією адвокатів, спірні питання щодо права власності виникли через кредитні зобов’язання попереднього власника, який помер менше місяця тому.

На місце викликані правоохоронці.

Ситуацію прокоментував заступник міського голови Олександрії Юрій Шклярук.

«Приїхали представники нового власника приміщення («ТЦ «Максі», — Ред.) — адвокати. Він набув права власності шляхом заключення договору купівлі-продажу від фінансової установи, яка викупила всі іпотечні борги, кредитні борги у вже ліквідованого банку «Фінанси і кредит». Ця фінансова установа, яка викупила борги, продала це приміщення у зв’язку з тим, що не виконувалися умови іпотечного боргу. Він у минулого власника склав майже 4 мільйони гривень. Власник помер 4 червня. Але договір купівлі-продажу був складений ще 4 місяці тому. Тобто, минулий власник був попереджений, йому був відправлений замовлений лист з описом, і він підписався, що знає про борг, і про те, що ця фінансова установа може продати це приміщення, аби закрити його боргові зобов’язання. Борги з ліквідацією банку нікуди не зникли, вони передались іншій фінансовій установі. Підприємцям (які працюють у ТЦ «Максі», — Ред.) ніхто не перешкоджає, але нові власники хочуть заключити з ними нові договори оренди. Якщо їх влаштують умови, то вони будуть працювати і надалі, якщо ні, їм доведеться шукати нове приміщення», — наголосив Юрій Шклярук.