У ставку на Кіровоградщині втопилися дві маленькі сестрички

У ставку села Коротяк Компаніївської громади Кіровоградської області втопилися дві дівчинки.

Про це повідомляють Нoвини Кірoвoградщини з посиланням на пресслужбу У ДСНС області.

За словами старости села Ганни Гусак, дівчатка 2013 та 2014 років народження – двоюрідні сестри. Ставок, у якому вони потонули – глибокий:

«Я саме була вдома, коли до мене прийшов батько однієї дитини і каже: «Викликайте поліцію, діти потопилися». Ми з сином відразу поїхали на ставок. Одну дівчинку – Валерію батько сам витягнув з води. Ми намагались надати їй допомогу, робили їй масаж, але нічого не допомогло. Коли приїхала швидка допомога та поліція, рятувати вже не було кого».

Ганна Гусак каже: щоб знайти ще одну дитину, викликали водолазів з Кропивницького:

«Як розказують батьки загиблих дітей, дівчата сиділи на березі на камені, впали з нього у воду і зразу потонули, бо там дуже глибоко – десь 6-8 метрів. Видно ця Аня попала в ту глибину, її знайшли пізно ввечері».

Староста села сказала, що обидві сім'ї перебувають на обліку у Компаніївській Службі в справах дітей. Їх поставили навесні цього року:

«Вони живуть зі мною по сусідству, десь 150 метрів від мене, то я в них бувала майже щодня. В одній сім'ї виховували троє дітей, в іншій четверо. В одній є батько, в іншій немає. Начебто, самих без догляду дітей ніколи не залишали, за ними дивилась старша 13-річна сестра».

Начальник відділу інформації служби з надзвичайних ситуацій в області Віталій Бобіта розповів, що тіло першої дитини дістали о 16 годині. Тіло другої дівчинки водолази знайшли о 22-й годині вечора.

З початку 2021 року на водоймах Кіровоградскох області потонули 39 людей. У 2020-му за цей період – 44.