У Києві протестували ветерани МВС Кіровоградщини

У Києві протестували майже сотня пенсіонерів міністерства внутрішніх справ України з Кіровоградської області.

Про це повідомляють Нoвини Кірoвoградщини з посиланням на Суспільне.

Пенсіонери вимагали перерахувати пенсії за законом №2262 та не скасовувати надбавку «за особливі умови праці», розповів учасник акції з Кропивницького Микола Швець.

Учасники протесту об 11:00 зібрались перед будівлею Верховної ради у Києві. В руках тримали прапори і плакати з написами, зокрема «Раніше боролися зі злочинністю, зараз боремося за свої права».

«За цим питанням ми зверталися у 2019 році. Протягом 2,5 років нам доплачували заборгованість, яку погасили у червні. Після цього пенсія зменшилась на 1200—1300 гривень, в декого, навіть, на 2500 тисячі стала менша», – сказав учасник акції з Кропивницького Микола Гончар.

Розповів, що ця акція протесту – Всеукраїнська:

«Кожна область відправила делегацію в Київ на мітинг. Після цього ми плануємо ходою піти до Кабміну й там висловити наші вимоги. Тому що закон не виконується. Ніхто з представників Верховної Ради – ні керівництво, ні нардепи – до нас ще не виходили».

Народний депутат Олександр Бакумов розповів, що у період з 2014 по 2016 роки накопичилась заборгованість пенсій, яку виплачували з 2017 року:

«Зараз держава припинила виплачувати, тому що заборгованість погасили. Автоматично рівень пенсій впав. Ми маємо разом з міністерством соцполітики та міністерством внутрішніх справ напрацювати план виходу із цієї ситуації і провести індексацію пенсій пенсіонерам, які служили в органах внутрішніх справ».