У Кропивницькому вшанували пам’ять загиблих на Донбасі спецпризначенців

У Кропивницькому на Алеї Слави Рівнянського кладовища вшанували пам'ять спецпризначенців полку імені Святослава Хороброго, які загинули під час бою 29 липня 2014-го року.

Про це розповів пресофіцер полку Олександр Квятковський, інформують Новини Кіровоградщини.

За загиблими відслужили панахиду. Їх пам'ять вшанували хвилиною мовчання. До могил поклали квіти. Прийшли друзі, рідні, побратими загиблих, представники громадських організацій.

Сім років тому військові полку шукали пілота збитого літака СУ-25 неподалік селища Латишеве в Донецькій області. Зайшовши на непідконтрольну територію, зустріли місцевого фермера Миколу Бутрименка. Він запропонував військовим розміститись у своєму ангарі. Слідство довело, що фермер видав бойовикам місце перебування спецпризначенців. Під час бою з 19 бійців загинули 10.

«Це був нерівний бій. Хлопці вирішили залишити тих, в кого діти чи вагітні дружини. Тарас Карпа вийшов на перемовини зі сепаратистами, для нього вони закінчилися фатально: його розстріляли на місці. Військовослужбовці потрапили у полон, 10 загинули», – розповів Олександр Квятковський.

«Ми сьогодні з сумом та жалем згадуємо всіх, хто відійшов у вічність, захищаючи наш народ і захищаючи його право жити на своїй землі», – сказав Єпископ Кропивницький і Голованівський Православної церкви України Марк, який відслужив панахиду.

На вшанування прийшла мама загиблого спецпризначенця Анатолія Бузуляка – Галина Бузуляк. Її син похований у селі Іванівка Кропивницького району:

«Ми були на могилі Тошика, а тепер заїхали його побратимів пом’янути і згадати. Він подорожувати любив. Після закінчення університету йому прийшла повістка на строкову службу. А він підписав контракт з третім полком. Пішов служити, сподобалось. Служив з 2009 року, потім підписав ще контракт, а потім війна. А потім все закінчилося в один день, 29 липня».