У Кропивницькому лікарня швидкої допомоги потребує термінового ремонту

Зі стелі сиплеться штукатурка, людей оперують на списаних операційних столах з Європи за допомогою обладнання з «радянських» часів — такі умови нині у лікарні швидкої медичної допомоги Кропивницького.

Про це повідомляють Нoвини Кірoвoградщини з посиланням на Суспільне.

Операційний блок у лікарні не ремонтували пів століття. За словами директора міської лікарні швидкої допомоги Руслана Іванова, заклад, яким він керує – єдиний у місті, де надають невідкладну хірургічну допомогу цілодобово. За рік у хірургічному блоці і у травмпункті лікарні проводять майже 12 тисяч операцій:

«Чергують як лікарі-хірурги, так і травматологи, урологи, гінекологи. Травмпункт забезпечує увесь спектр невідкладної хірургічної допомоги».

В операційному блоці міської лікарні швидкої медичної допомоги у Кропивницькому є 4 операційні. Заступник директора лікарні Валерій Заремба розповів, що ніколи не знають заздалегідь кількості операцій за той чи інший проміжок часу:

«У нас лікарня невідкладної меддопомоги. Буває, 20-30 операцій за день проводимо. Дуже багато хворих привозять з районів. Це через брак кваліфікованих хірургів там».

Детальніше — у відеосюжеті.