У Кропивницькому двох маленьких братів залишили на порозі інтернату

У Кропивницькому двох хлопчиків залишили на порозі ліцею-інтернату «Сокіл».

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Одному хлопчику 4, другому – 1,5 роки. Нині діти перебувають в обласній дитячій лікарні, розповів директор ліцею Сергій Сторчаус.

За його словами, хлопчиків до центрального входу в ліцей привіз чоловік. Сталось це у суботу, 24 липня. На моніторі відеоспостереження це побачила чергова гуртожитку Валентина Рокочук:

«Він посмикав ручку дверей, але вони були зачинені. Він їх залишив і пішов. Чергова швидко вибігла, та чоловік вже стояв на зупинці. Вона гукнула: «Куди ж ви діток залишили?» Він відповів: «Вам». Сів у маршрутку і поїхав у бік Лелеківки».

Валентина Рокочук подзвонила директору й поліцейським. Дітей відвезли в обласну дитячу лікарню.

Завідувачка відділення педіатрії №2 Вікторія Іванова розповіла, що хлопці забезпечені усім необхідним:

«Стан діточок задовільний. Зараз їх обстежують. 4-річного звати Денис, 1,5-річного – Микола. Вони мають здоровий вигляд, але потребують дообстеження».

За інформацією речниці поліції області Віталіни Бевзенко, правоохоронці встановлюють прізвища і місцеперебування батьків хлопчиків.

Керівниця міського управління з питань захисту прав дітей Тетяна Тимоховська сказала, що з’ясовують обставини, за яких дітей залишили одних. Рішення у цій справі ухвалять до кінця тижня.