Наслідки негоди на Кіровоградщині: повалені дерева, затоплені підвали, знеструмлені села

20 липня з 19:30 по 20:30 на території області та Кропивницького спостерігалося погіршення погодних умов у вигляді дощу, місцями сильного, граду та шквалу 15-20 м/с.

Про це Нoвинам Кірoвoградщини повідомили в преслужбі ГУ ДСНС в області.

З метою ліквідації наслідків негоди особовий склад ГУ ДСНС впродовж минулої доби надавав допомогу по розпилюванню та прибиранню 36 дерев, що впали на житлові будинки, автомобілі, проїжджі частини доріг (Кропивницький район та м. Кропивницький – 23 дерева; Новоукраїнський район – 6; Голованівський район – 4; Олександрійський район – 3).

Тричі рятувальники відкачували дощові води з підвалів та подвір’їв житлових будинків (15 м3) Кропивницького, вилучили 11 одиниць техніки з ускладнених ділянок доріг в обласному центі (вул. Острівська, Київська, Кропивницького, Преображенська, Вокзальна).

Крім того, пожежно-рятувальна техніка Кропивницького 7 разів залучалася на пожежі електрощитових, короткі замкнення електромережі без послідуючого горіння та спрацювання АПС. Загиблих та травмованих внаслідок погіршення погодних умов немає. Від ГУ ДСНС в області залучалось 89 чоловік особового складу та 21 одиниць техніки.

Внаслідок аварійного спрацювання автоматичної системи захисту ЛЕП без електропостачання залишились 129 населених пунктів повністю та 29 частково на території 4-х районів, а саме:

  • у Кропивницькому районі – 4 повністю та 6 – частково;
  • Новоукраїнський район – 65 повністю та 11 – частково;
  • Олександрійський район – 16 повністю 9 – частково;
  • Голованівський район – 44 повністю, 3 – частково.

До відновлювальних робіт залучили бригади місцевих РЕМ ПрАТ «Кіровоградобленерго».