На Кіровоградщині блокували діяльність радикально налаштованого інтернет-агітатора

СБУ блокувала на Кіровоградщині діяльність радикально налаштованого інтернет-агітатора.

Про це Нoвинам Кірoвoградщини повідомили у Службі безпеки України.

Слідство СБУ встановило, що мешканець Кропивницького, використовуючи соціально-орієнтовану сторінку в Інтернет-ресурсі «Facebook», систематично розміщував матеріали, що містять публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади в Україні. Крім того, вказана особа неодноразово брала участь у масових заворушеннях, направлених проти відкриття ринку землі в Україні, які проводилися у радикальних формах, із закликами до розпуску Верховної Ради України та використанням піротехнічних засобів.

Експертиза СБУ підтвердила, що всі матеріали, розміщені агітатором на сторінці в ФБ, містять публічні заклики до насильницької зміни чи повалення конституційного ладу або до захоплення державної влади в Україні.

Правоохоронці провели обшуки за місцями проживання та реєстрації інтернет-агітатора, за результатами яких отримали документальні докази причетності фігуранта до протиправної діяльності на шкоду державній безпеці України.

В ході обшуків вилучили всі засоби зв’язку та комп’ютерну техніку, яка використовувалася для виготовлення документації фігурантом кримінального провадження.

Після проведення експертиз та огляду вилученої техніки зловмиснику повідомлять про підозру у вчинені кримінального правопорушення, передбаченого ст. 109 КК України.