Якщо не виплатять аванс: гірники Кіровоградщини попереджають про можливі акції протесту

Працівники трьох урановидобувних шахт Кіровоградської області вийдуть на акцію протесту, якщо за тиждень не отримають аванс.

Про це розповів голова незалежної профспілки працівників підприємства «Східний гірничо-збагачувальний комбінат» Дмитро Бондарєв, повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Одержати аванс гірники мали 22 червня.

За словами Дмитра Бондарєва, на підприємстві працюють майже 5 тисяч людей:

«22 червня працівники всього «Східного гірничо-збагачувального комбінату» не отримали аванс. Аванс вже за липень в розмірі 44, 5 мільйонів гривень. Також підприємство не могло виплатити відпустки – там теж 4-5 мільйонів. 7 липня вже повинна бути зарплата, але перспектив ніяких немає. Якщо не виплатять заробітну плату до 7 числа, то вже 7 числа гірники вийдуть на акцію протесту. Це, можливо, буде Київ, або дороги нашого міста чи області».

Управління активами «Схід ГЗК» мають передати компанії «Енергоатом», яка є єдиним покупцем уранової руди, що видобуває комбінат. Про це розповів керівник підприємства Антон Бендик.

Каже: після наради в міністерстві енергетики 22 червня погодились на таке рішення. За словами Антона Бендика, це дасть можливість напряму проводити розрахунки між підприємствами і вчасно виплачувати зарплату. Рішення має ухвалити Уряд.