У Кропивницькому екскінотеатр «Мир» перетворюють на простір мистецтва і розвитку, відкриття — вже в суботу

У Кропивницькому колишній кінотеатр «Мир» перетворюють на «простір мистецтва і розвитку».

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

Біля кінотеатру буде літній майданчик, де влаштовуватимуть концерти, вистави, ярмарки та майстеркласи. Його назвали «Mir 2.0». Таку назву обрали, бо після 20 років кінотеатр запрацює по-новому, розповіла співініціаторка ідеї Катерина Колтунова.

Власник кінотеатру надав територію, облаштовують її представники громадських організацій, залучають благодійників. Cтіни будівлі на вулиці Велика Перспективна прикрасили шістьма малюнками.
Художниця Олена Горєлова розповіла, композиція з касетою символізує музичне мистецтво:

«Тут зображена музикальна касета, такі зараз не використовуються. Її тримає бабка в своїх лапках. Ми переносили контури за допомогою проектору, тому що нам важливо було зберегти пропорції. Використали спеціальну фарбу флуоресцентну, вона світлоактивна, буде світитися».

Площа літнього майданчика – 400 квадратних метрів. Організовувати тут майстер-класи, благодійні ярмарки та тренінги планують до жовтня, каже Катерина Колтунова:

«Головна мета – виховання патріотизму, створення якісного, розумного дозвілля для наших містян. Приміщення потребує багато інвестицій і ми шукаємо соціальних інвесторів, щоб зробити з цього приміщення не комерційний об’єкт, магазин чи щось таке, а щось класне для розвитку культури та мистецтва. В облаштування території інвестує свої власні гроші власник приміщення, а ми інвестуємо своїми силами і людьми, які долучаються».

Цей літній майданчик поділять на міні-майданчики:

«Є просто артзона, дитячі заходи будуть проходити саме в цій зоні, також музична – там, буде місце, де розташовуватиметься натягнутий екран для фільмів. На постійній основі в цій зоні буде фудкорт, стільчики та стільці, тут можна буде сидіти, відпочивати. Проводити якісь танцювальні вечори. На верхньому ярусі в нас буде розташована сцена, декілька зонтиків, а також будуть крісла-гамаки».

Кропивничанка Тетяна Сила допомагає облаштовувати майданчик:

«Привезли старі комп’ютери, вийняли все з них і пофарбували їх у білий колір. Квіти привезли з села Степове».

Відкрити літній майданчик планують 19 червня.