На Кіровоградщині затримали 2 «варягів»: обкрадали автомобілі та робили закладки

До Олександрійського районного відділу поліції надійшли повідомлення від жителів міста про вчинення крадіжок із автомобілів.

Про це Нoвинам Кірoвoградщини повідомили в пресслужбі Нацполіції області.

До місць скоєння злочинів негайно спрямували патрульні наряди та провели відпрацювання території.

Протягом 20 хвилин поліцейські розшукали двох громадян, у яких під час огляду виявили речові докази, що вказують на причетність осіб до скоєння крадіжок. Ними виявилися раніше судимі мешканці Дніпропетровської області, віком 20 та 21 року.

У ході проведення слідчих дій правоохоронці вилучили 102 пластикові трубки з речовиною, схожою на наркотичну, які призначалися для збуту у вигляді закладок, загальною вагою близько 50 г та банківські картки.

Вилучене направили для проведення експертиз. Вказаних осіб затримали в порядку ст. 208 ККУ та повідомили про підозру у скоєнні кримінальних правопорушень. За клопотанням слідчих, суд обрав молодикам запобіжний захід у вигляді тримання під вартою.

Поліцейські продовжують розслідування в рамках кримінальних проваджень, розпочатих за  ч. 3 ст. 185 «Крадіжка» Кримінального кодексу України та ч. 1 ст. 307 ККУ «Незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів».  Санкція статті передбачає покарання у вигляді позбавлення волі на строк від 4 до 8 років.