На Кіровоградщині голодували ув’язнені Петрівської виправної колонії

З метою з’ясування причин оголошення голодування кількома засудженими ДУ «Петрівська виправна колонія (№ 49)», заступник керівника обласної прокуратури Олександр Маленко побував  у  вказаній установі.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в пресслужбі відомства.

Олександр Маленко поспілкувався з усіма засудженими, які раніше оголосили голодування через незгоду з діями адміністрації установи. Питання, порушені утриманцями місць несвободи були вирішені прокурором  на місці. Засуджені  припинили голодування та розпочали приймання їжі.

Олександр Маленко поспілкувався також із ув’язненими, що утримуються на дільниці посиленого контролю установи щодо законності накладення дисциплінарних стягнень, надання медичної допомоги і лікування, харчування та з питань матеріально-побутового забезпечення.

Під час візиту прокурор відвідав арештний дім, що функціонує на території установи ізольовано від інших засуджених, де відбувають покарання чоловіки, засуджені до арешту.

Він також побував на виробничих підрозділах установи: швейному цеху, станції технічного обслуговування автомобілів, у цехах їдальні. Олександр Маленко відвідав медичну частину, яка обслуговує засуджених, оглянув рентгенкабінет, стоматкабінет, поспілкувався з засудженими що перебувають на стаціонарному лікуванні. За його словами,скарг від них не надходило.