Збереження медичного вишу в Кропивницькому – це збереження кадрового резерву для медзакладів області, – Валерій Жалдак

Обласна державна адміністрація спільно з обласною радою продовжують працювати над шляхами збереження факультетів Донецького національного медичного університету в Кропивницькому.

На цьому під час апаратної наради наголосив тимчасово виконуючий обов’язки голови ОДА Валерій Жалдак сьогодні, 17 травня, інформують Новини Кіровоградщини.

«Минулого тижня одне з найбільш важливих питань, яким ми займалися разом із обласною радою, – це збереження медуніверситету у Кропивницькому. Наше завдання – зробити все, щоб зберегти заклад в нашому обласному центрі. Я сподіваюся і на підтримку міської влади Кропивницького в цьому питанні. Робота такого закладу – це плюс для міста в контексті студентського та викладацького складу. Це формування кадрового резерву», – зазначив Валерій Жалдак.

Він нагадав: облдержадміністрація провела зустрічі зі студентами та викладачами факультетів ДНМУ. Про ситуацію, яка склалася з вишем, Валерій Жалдак поінформував і Офіс президента.

«На завтра запланована спільна нарада в Міністерстві охорони здоров’я, долучитися до якої запросили і керівництво Донецького національного медичного університету. Спільними зусиллями маємо зберегти кадровий потенціал для нашої області», – додав він.

Як уже повідомлялося, раніше тимчасово виконуючий обов’язки голови ОДА доручив напрацювати дорожню карту збереження факультетів ДНМУ в Кропивницькому.