Українці визначили «Велике будівництво» найуспішнішою ініціативою Зеленського

З усіх ініціатив Володимира Зеленського за два роки його перебування на посаді президента України найуспішнішою виявилася програма масштабного відновлення інфраструктури «Велике будівництво».

Про це свідчать дані свіжого соцопитування, проведеного групою «Рейтинг» до другої річниці президентства Зеленського, інформують Новини Кіровоградщини.

Як показало опитування, позитивно («відмінно» і «добре») «Велике будівництво» оцінили 42% українців. Причому в позитивній оцінці були одностайні практично всі регіони. Виняток склав Київ. Тут рівень підтримки «Великого будівництва» виявився дещо нижчим.

Друге місце за симпатіями — у програми «Держава в смартфоні». Цю ініціативу позитивно оцінили 40% опитаних. Далі йде звільнення полонених і заручників — 38% позитивних оцінок. Зміцнення обороноздатності України та міжнародна політика отримали від українців по 30%.

Загальна позитивна оцінка двох років президентства Зеленського склала 24%. Найближчим часом за нього готові проголосувати 30,2% з тих, хто взяв би участь у голосуванні. Друге місце у експрезидента Петра Порошенка, він набирає в першому турі 12,8%. Трійку замикає Юрій Бойко з 11,9% голосів. У другому турі, згідно з опитуванням, Зеленський здобуває переконливу перемогу над будь-яким з конкурентів.

Опитування проводилося за методом CATI (телефонні інтерв'ю з використанням комп'ютера) 16-18 травня 2021 року в усіх регіонах України, за винятком тимчасово окупованих територій Донбасу і Криму. В опитуванні брали участь українці у віці від 18 років і старші. Вибірка склала 2500 респондентів, статистична похибка не перевищує 2,0%.