У Кропивницькому затримали групу шахраїв: «міняли» старі купюри на нові

Поліцейські викрили групу шахраїв, які незаконно заволоділи коштами жителів Кіровоградської та Херсонської областей.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в секторі комунікації Нацполіції області.

Шляхом обману та зловживання довірою, під виглядом працівників соціальних служб – пропонуючи громадянам замінити старі купюри на нові, зловмисники заволодівали чималими сумами грошей потерпілих. Злочинну діяльність осіб припинили співробітники Управління стратегічних розслідувань в Кіровоградській області ДСР Нацполіції України та слідчі слідчого управління поліції Кіровоградщини разом із колегами з поліції Херсонської області.

У ході досудового розслідування встановлено, що до складу групи входило троє жителів Дніпропетровської області. Особам вдалося заволодіти грошима двох мешканців Кропивницького на загальну суму 1800 доларів США, 7 тисяч євро та понад 60 тисяч гривень.

За тією ж «схемою» у Херсоні спільники заволоділи коштами місцевого жителя. Отримали від чоловіка конверт із грошима у сумі 28 500 гривень, непомітно підмінили його на інший із нарізаним папером та зникли з місця події.

Транспортний засіб із групою осіб зупинили на одній із вулиць міста. Під час проведення огляду правоохоронці виявили та вилучили у зловмисників паперові конверти із нарізаним папером («кукли»), блокноти із записами, мобільні телефони, паспорт з ознаками підробки та грошові кошти.

Розслідування проводиться у рамках кримінального провадження, розпочатого за ч. 2 ст. 190 (шахрайство) Кримінального кодексу України.