У Кропивницькому кинули за ґрати чоловіка, який з ножем напав на 10-річного хлопчика

Кропивницький апеляційний суд задовольнив апеляційну скаргу прокурора на вирок суду першої інстанції стосовно 20-річного мешканця Знам’янки, який вчинив напад на 10-річного хлопчика, призначивши йому покарання  у вигляді  3 років позбавлення волі.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в пресслужбі обласної прокуратури.

Подія мала місце у лютому  2020 року  у Кропивницькому. Чоловік у під’їзді багатоповерхівки, погрожуючи дитині ножем та застосуванням  фізичного насильства,  вимагав  гроші. Оскільки коштів у хлопчика не було, нападник  заволодів його мобільним телефоном.

Кіровський районний  суд визнав обвинуваченого винним  у скоєному нападі, поєднаному із погрозою застосування насильства, небезпечного для життя потерпілого, тобто за ч. 1 ст. 187 КК України  та засудив до покарання у вигляді 4 років позбавлення волі та на підставі ст. 75 КК України звільнив від відбуття  покарання з іспитовим строком 2 роки (умовно).

Ювенальний прокурор, який підтримував публічне обвинувачення по цій справі, не погодився з призначеним покаранням  та подав на вказаний вирок апеляційну скаргу. Прислухавшись до його доводів, суд апеляційної інстанції ухвалено новий вирок: обвинуваченого засудили  до реального терміну покарання –  3-х років позбавлення волі без застосування ст. ст. 75, 76 КК України.

Чоловіка взяли під варту в з залі суду.