Працюємо над тим, щоб зберегти медичний виш в області, — Валерій Жалдак

Тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації Валерій Жалдак зібрав термінову нараду, щоб вивчити можливість збереження медичного вишу на Кіровоградщині.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини.

«Інформація з Донецького національного медичного університету неочікувана для всіх. Кіровоградщина свого часу доклала багато зусиль, щоб навчальний заклад розташував свій підрозділ саме в Кропивницькому. Нині маємо зробити все, щоб зберегти виш такого профілю в регіоні. Розглядаємо всі можливі варіанти, якою буде база для подальшого функціонування університету – чи це буде підрозділ ДНМУ, чи, можливо, як окремий навчальний заклад», – зазначив Валерій Жалдак.

Він наголосив: за п’ять років роботи підрозділ медичного університету в Кропивницькому викристалізувався, відтак існує повноцінний бекграунд для підготовки кадрів.

«Сьогодні ми створюємо сучасні приймальні відділення за програмою президента «Велике будівництво», другий рік ми боремося з пандемією коронавірусу. В області гостро стоїть питання медичних кадрів. Тому питання збереження навчального закладу медичного профілю для нас дуже актуальне», – додав тимчасово виконуючий обов’язки голови облдержадміністрації.

Валерій Жалдак доручив напрацювати дорожню карту збереження медвишу в Кропивницькому.

Нагадаємо, станом на сьогодні у підрозділі ДНМУ працює 192 викладачі і навчається понад 800 студентів, у тому числі іноземці.