На Кіровоградщині чоловік пропонував поліцейському 20 тисяч гривень «відкупного»

На Кіровоградщині поліція затримала чоловіка при передачі «відкупних» поліцейському.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на facebook-стoрінку Департаменту внутрішньої безпеки Нацполіції України.

До оперативників Кіровоградського управління Департаменту внутрішньої безпеки НПУ звернувся начальник одного з районних відділів поліції Кіровоградської області та повідомив про наміри місцевого мешканця надати йому неправомірну вигоду.

41-річний чоловік, який займався незаконною порубкою лісу, запропонував поліцейському 20 000 гривень хабаря за уникнення кримінальної відповідальності, повернення вилученої вантажівки з деревиною та продовження незаконної діяльності.

За матеріалами внутрішньої безпеки НПУ слідчі ГУНП в Кіровоградській області, під процесуальним керівництвом обласної прокуратури, розпочали кримінальне провадження за ч. 3 ст. 369 (Пропозиція, обіцянка або надання неправомірної вигоди службовій особі) Кримінального кодексу України.

Правоохоронці затримали хабародавця у службовому кабінеті посадовця поліції під час передачі 10 000 гривень – частини від обіцяної суми. Гроші вилучили.

Наразі фігуранта затримали в порядку ст. 208 Кримінального процесуального кодексу України. За надання неправомірної вигоди службовій особі чоловікові готується вручення підозри, йому може загрожувати до восьми років позбавлення волі.