У Кропивницькому руйнується міст на Козачий острів

У Кропивницькому руйнується міст через річку Інгул до Козачого острова.

Про це повідомляють Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

У бетонних сходах утворились дірки, дерев’яні дошки прогнили. Журналісти дізнавалися, хто має ремонтувати міст і чи планують це робити.

Цей міст сполучає центральну частину Кропивницького з Козачим островом. Кропивничанин Олег Король каже: влаштовує велопрогулянки на острові кожного тижня. Показує, в якому стані сходи, що ведуть на міст:

«Оці сходинки, на жаль, після зими в досить зруйнованому стані. Ними неможливо пересуватися і це дуже небезпечно».

Покриття мосту зроблене з дерев’яних дощок.

«Ми з друзями з велоклубу дуже часто катаємося цим містком і щоразу помічаємо на цій переправі все більше і більше прогнилих дощок. Тут взагалі бетон обвалюється, видно вже металеві конструкції і з кожним кроком є ризик втратити життя, зламати ногу, зламати шию, сходинки можуть просто обвалитися. Такі місця наражають на небезпеку не тільки пішоходів, а й велосипедистів, а також мам з дітьми з колясками», – каже кропивничанин Ігор Бодюл.

Олександр Чмут каже: щоранку бігає на Козачому острові:

«Ці сходинки, ви бачите, в якому вони стані. Можна зламати ногу».

Стан мосту та його конструкцій оцінив кандидат технічних наук у галузі будівництва Олександр Сипливець:

«Ми бачимо тут вже очевидні ознаки руйнації. Це опорна частина сходових клітин і вони у незадовільному стані, потребують підсилення або заміни».

Каже: міст потребує капітального ремонту.

Цей міст не перебуває ні на чиєму балансі, розповів заступник міського голови Олександр Вергун:

«Стан того мосту, стан східців, які ведуть до Козачого острова, вони дійсно потребують ремонту, і потрібно східці ті відновити, і ті провали, які там утворилися, також ліквідувати. Тому комунальне підприємство «Благоустрій» туди направляє бригаду ремонтних працівників і вони будуть відновлювати ті східці, підливати бетон, можливо, десь щось підварити треба, підфарбувати. Це кошти будуть із загального фонду підприємств на утримання нашого міста».

Додає: міст відремонтують, бо він знаходиться на території міста. Скільки коштуватиме ремонт, поки не знає. Розпочнуть лагодити цієї п’ятниці.