На Кіровоградщині відновлюють 33 інфраструктурні об’єкти

За програмою «Велике будівництво» в області тривають ремонтно-будівельні роботи на 33 об’єктах — це дороги, мости, заклади освіти й медзаклади.

Як повідомив Новинам Кіровоградщини директор ДП «Агентство місцевих автомобільних доріг області» Анатолій Зорькін, наразі здійснюються роботи на 4 ділянках доріг місцевого значення: Компаніївка-Сасівка-Губівка-Калинівка, Первозванівка-Калинівка-Сасівка, Іванівка-Федорівка, Кропивницький-Первозванівка-Калинівка-Сасівка.

«На більшості об’єктах тривають підготовчі роботи. Відбувається геодезична розбивка доріг, скидання стічних вод та розширення проїжджої частини, підвозиться ґрунт та розширюється проїжджа частина автодороги», – уточнив Анатолій Зорькін.

Він додав: за сприятливих погодних умов ще на двох об’єктах незабаром стартують роботи.

Служби автомобільних доріг області наразі облаштовує 19 об’єктів.

«Активно ремонтується дорога М-12 Стрий-Тернопіль-Кропивницький-Знам’янка від Новоархангельська до промислової зони Кропивницького тривають роботи з поточного середнього ремонту. Крім того, ремонтується і територіальна мережа. Приступили до ремонту покриття на дорогах Т-24-01 Городище-Шпола-Новоукраїнка-Бобринець-Устинівка від Новоукраїнки до Рівного та Т-15-04 Первомайськ-Новоукраїнка: від Новоукраїнки до села Піщаний Брід. На обох дорогах цьогоріч відновиться по 20 км. Наразі завершується влаштування об’їзної дороги двох мостів у Куцеволівці, оскільки ремонт передбачає розбирання проїзної частини обох штучних споруд», – зазначила заступниця начальника Служби автомобільних доріг області Жанна Петрович.

Вона також додала: майже на фініші ремонт мосту у Соколівці по південному обходу Кропивницького.

«Наразі роботи ведуться на опорах», – зауважила Жанна Петрович.

Згідно з даними директора департаменту капітального будівництва та інвестиційної діяльності ОДА Олександра Мільта, в області завершується будівництво двох приймальних відділень, а також триває реконструкція школи, будинку культури, чотирьох садочків і школи олімпійського резерву.

«Приймальне відділення в Гайворонській ЦРЛ ми завершили. Ще триває в обласній лікарні. Також триває реконструкція дитячому садочку в Голованівську, Олександрійському міському будинку культури та школі олімпійського резерву в обласному центрі. Розпочали будівельні роботи в садочку Знам’янки», – уточнив Олександр Мільто.

Нагадаємо, понад 200 об’єктів у дорожній галузі, освіті, спорті та медицині стали складовою програми «Велике будівництво» на Кіровоградщині у 2020—2021 роках.