На Кіровоградщині судитимуть банду закладників метадону

На Кіровоградщині скерували до суду обвинувальний акт стосовно організованої злочинної групи наркозбувачів.

Про це Новинам Кіровоградщини повідомили в секторі комунікації Нацполіції області.

Злочинну діяльність осіб викрили працівники управління карного розшуку, слідчого управління поліції області та управління Служби безпеки України в області. Правоохоронці задокументували факти збуту членами ОЗГ наркотичного засобу – метадону.

У ході досудового розслідування встановлено, що до складу групи входило троє осіб – мешканки Дніпропетровської області, 42 і 24 років, та 37-річний житель Кіровоградщини. Протиправна діяльність ОЗГ була спрямована на незаконне придбання, зберігання та збут наркотичного засобу.

Зокрема, особи фасували метадон та у подальшому здійснювали його закладання з метою реалізації на території одного з міст Кіровоградської області.

У результаті проведення обшуків за місцями проживання учасників групи правоохоронцями було виявлено та вилучено наркотичний засіб – метадон та інші речові докази, що вказують на причетність осіб до вчинення кримінальних правопорушень, пов’язаних із незаконним обігом наркотичних засобів.

27 квітня досудове розслідування у кримінальному провадженні завершили, обвинувальний акт стосовно трьох осіб у вчиненні злочину, передбаченого ч. 3 ст. 307 (незаконне виробництво, виготовлення, придбання, зберігання, перевезення, пересилання чи збут наркотичних засобів, психотропних речовин або їх аналогів) Кримінального кодексу України, скерували до суду.