На Кіровоградщині озвучили карантинні рекомендації для храмів на Великдень

Департамент охорони здоров'я Кіровоградської ОДА рекомендуватиме релігійним закладам дотримуватися карантинних заходів для безпечного святкування Великодня в умовах епідемії коронавірусу.

«Я вкотре нагадую жителям Кіровоградщини, а особливо літнім людям, людям з хронічними захворюваннями утриматися від відвідування храмі. Якщо є така необхідність, то краще освятити кошик біля храму комусь одному із родини. Також бажано утриматися від святкових відвідувань родичів і друзів», — наголосив директор департаменту охорони здоров’я облдержадміністрації Олег Рибальченко, інформують Новини Кіровоградщини.

Він додав: зокрема, МОЗ рекомендує храмам на Великдень заохочувати богослужіння для вірян у режимі онлайн, збільшити кількість сесій благословення і зменшити їх тривалість, зафіксувати вхідні двері/блоки на територію і в приміщення храмів у відкритому стані, встановити обмеження на відвідування служби перед благословенням всередині храмів і забезпечити дотримання дистанції між парафіянами на вулиці не менше 1,5 метра, рекомендувати відвідувати обряд благословення і освячення їжі тільки 1 особі з сім'ї.