На Кіровоградщині 28 тисяч ветеранів війни отримають від держави разову допомогу, – Догаров

Разову допомогу від держави отримають 28 тисяч ветеранів війни Кіровоградщини до 5 травня.

Про це повідомив директор департаменту соціального захисту населення Кіровоградської ОДА Олександр Догаров.

Цьогоріч сума виплат зросла на 7%, порівняно з минулим роком.

«Кіровоградщина вже отримала 35,4 мільйона гривень із держбюджету, які спрямували на районні управління, для виплати одноразової грошової допомоги ветеранам війни. 90 відсотків ветеранів вже отримали допомогу станом на сьогоднішній день. Порівняно з минулим роком, розмір виплат збільшився на 7%. Уже до 5 травня допомогу отримають 28 тисяч ветеранів війни», – уточнив посадовець.

Олександр Догаров зазначив: цьогоріч особи з інвалідністю І групи отримають 4421 гривню, ІІ – 3906 гривень, ІІІ групи – 3391 гривню.

Учасники бойових дій, постраждалі учасники Революції Гідності, в’язні концтаборів, гетто та інших місць примусового тримання, а також діти, які народилися у зазначених місцях тримання їхніх батьків, одержать 1 491 гривню одноразової допомоги.

Виплати у розмірі 4421 гривню отримають жителі області, які мають особливі заслуги перед державою.

«Серед отримувачів грошових допомог також члени сімей загиблих і дружини померлих осіб із інвалідністю внаслідок війни, дружини (чоловіки) померлих УБД, жертв нацистських переслідувань, визнані за життя особи з інвалідністю внаслідок загального захворювання, трудового каліцтва, а також особи, які насильно були насильно вивезені на примусові роботи, діти партизанів, підпільники та інші учасники боротьби з режимом у тилу ворога», – зазначив директор департаменту.