Мінімум 2 місяці: уранові шахти Кіровоградщини продовжать роботу

На Кіровоградщині шахти Державного підприємства «Східного гірничо-збагачувального комбінату» продовжать свою роботу.

Про це розповів голова незалежної профспілки гірників «СхідГЗК» Дмитро Бондарєв, інформують Новини Кіровоградщини з посиланням на Суспільне.

За його словами, у четвер, 8 квітня, відбулася нарада за участі міністра економіки, представників Кабінету міністрів України, Міністерства енергетики, державних підприємств «СхідГЗК» та НАЕК «Енергоатом».

«В результаті було досягнуто домовленостей про підписання короткострокової угоди на 3 місяці. Вона передбачає продаж уранового оксидного концентрату за ціною 2020 року. Протягом трьох місяців 10 числа на рахунок нашого підприємства має надходити десь 290 мільйонів гривень, а ми ми у свою чергу віддаємо концентрат. Раніше ми віддавали його щокварталу, а тепер будемо щомісяця. За ціною 2 912 грн за один кілограм уранового концентрату, це без ПДВ», — наголосив Дмитро Бондарєв.

Тепер цю угоду має підписати керівник НАЕК Енергоатом Петро Котін. Наступна нарада має відбутися через два місяці.

«За цей час, ми сподіваємося, що народні депутати підтримають законопроєкт про державну підтримку «Східного гірничо-збагачувального комбінату», який передбачає виділення 2,2 мільярди гривень до кінця 2021 року. За ці гроші ми зможемо покрити борги, які у нас є та вийти з кризи»,– розповів Дмитро Бондарєв.