Кіровоградщина отримає 1170 доз вакцини Pfizer-Biontech

На Кіровоградщину прибуде 1170 доз вакцини Pfizer-Biontech у понеділок, 19 квітня.

Про це повідомив директор департаменту охорони здоров’я Кіровоградської ОДА Олег Рибальченко, інформують Новини Кіровоградщини.

«Розробниками даного препарату є німецька біотехнологічна компанія BioNTech та американський фармакологічний концерн Pfizer. Випускається під торговельною маркою Comirnaty. Вакцина дозволена для екстреного застосування ВООЗ», — зазначив посадовець.

Раніше повідомлялося, що вакцина Pfizer-Biontech вимагає зберігання при температурі від -80 до -60 градусів за Цельсієм. Транспортування її здійснюється в спеціальних морозильних боксах. Згодом умови зберігання вакцини Pfizer стали доступнішими.

Наразі, згідно з рекомендацією виробника, вакцина перебуває у спеціальному транспортному контейнері з сухим льодом, де препарат може зберігатися за температури +2 — +8 градусів. При цьому сухий лід треба періодично замінювати. Стандарт даної процедури прописаний та відпрацьований з UNICEF, Pfizer і логістом.

Зазначимо, що для досягнення високої ефективності необхідно введення двох доз вакцин. Інтервал введення – 21 день. Остаточна ефективність з’являється через 7 діб після введення другої дози.