Єрмак жорстко відповів Кремлю і заручився підтримкою Франції та Німеччини – експерт

Голова Офісу Президента Андрій Єрмак жорстко відповів представнику РФ у переговорах Нормандської четвірки Дмитру Козаку, поставивши вимогу повернутися до конструктиву і говорити про дійсно «мирний план» і дорожню карту по Донбасу, яку розробила Україна разом з Німеччиною та Францією.

Про це у своєму пості на Facebook пише експерт, політолог Андрій Золотарьов, зазначаючи, що в останні тижні Росія посилено намагається продавити свою повістку по Донбасу.

В последние недели Россия усиленно пытается продавить свою повестку по Донбассу. И представитель РФ в переговорах...

Опубликовано Золотаревом Андреем Понедельник, 22 марта 2021 г.

Золотарьов нагадує, що представник РФ у переговорах радників Нормандської четвірки Козак ставить ультимативні вимоги українській стороні — наприклад, щоб ЗСУ не відповідали на вогонь з боку формувань ОРДЛО.

«Зрозуміло, що такий «мирний план» в інтересах Росії і невизнаних республік категорично не влаштував Банкову. Глава ОП Єрмак жорстко відповів Козаку, зажадавши повернутися до конструктиву і говорити про дійсно мирний план і дорожню карту по Донбасу, яку розробила Україна разом з Німеччиною та Францією», — зазначає Золотарьов.

Крім того, підкреслює політолог, в Офісі президента скоординували позиції по Донбасу з Німеччиною та Францією. За його інформацією, Києву вдалося переконати європейських партнерів у неприпустимості йти на поступки Кремлю в ситуації, коли йде ескалація напруженості на лінії зіткнення.

За словами Золотарьова, зараз Офіс президента прагне залучити західних партнерів відразу по декількох напрямках.

«По Донбасу — у координації з Німеччиною та Францією. По Криму — створенням Кримської платформи. По широкій повістці – із США. Єрмак, який курує міжнародний напрямок, отримав карт-бланш на максимальне залучення західних союзників в усі процеси, спрямовані на імплементацію мирного плану. У Кремлі це розуміють, але нічого зробити не можуть, тому і звучать заяви в дусі «що наше то наше, а про ваше поговоримо», — пише політолог.