У Суботівській сільраді Кіровоградщини запровадили «червону» зону карантину

Суботцівська сільська рада запровадила на своїй території «червону» зону карантину.

Про це повідомив сільський голова Андрій Борідченко, з посиланням на Суспільне інформують Новини Кіровоградщини.

За його словами, таке рішення ухвалили у зв'язку зі зростанням кількості хворих людей на коронавірус.

Карантинні обмеження діятимуть два тижні – з 22 березня по 5 квітня.

Станом на 22 березня у Суботцівській громаді COVID-19 діагностували у 15-ти людей, з них 13 – із Суботців та двоє – з Богданівки, 11 людей лікуються амбулаторно, по двоє в районній та обласній лікарнях.

«У нас не працюватимуть розважальні заклади, ринки, діятиме увесь перелік обмежень, який запроваджений урядом. Школярі на даний час перебувають на канікулах, які закінчуються, 29 березня. Тоді школа ще на два тижні перейде на дистанційне навчання. Громада поставилась позитивно до цього рішення», – розповів Андрій Борідченко.

Сільський голова сказав, що дотримання карантинних обмежень мають перевіряти працівники Держпродспоживслужби та поліції.

На території Суботцівської громади проживає понад 13 тисяч людей.

Це рішення сільської ради є незаконним. «Червону» зону карантину може ввести лише Державна комісія з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій, переконує керівник обласної комісії Володимир Слінченко:

«Кіровоградщина у «помаранчевій» зоні. Нині винесли Постанову, що у територіальних громадах місцеві комісії можуть ввести лише додаткові карантинні заходи. У сільській раді перевищили свої повноваження. Ми це питання можливо розглянемо на засіданні обласної комісії з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій».