ОП розбереться з монополістами, які завищують ціни на продукти

Голова Офісу президента Андрій Єрмак за дорученням Володимира Зеленського буде розбиратися з монополістами та великими торговельними мережами, які завищують ціни в Україні. Про це на своїй сторінці у Facebook написав політолог Кирило Сазонов.

В Офисе президента появилась свежая внутренняя социология, где одной из самых болезненных для украинцев тем оказался...

Опубликовано Кириллом Сазоновым Вторник, 23 марта 2021 г.

За його словами, у Офісі президента з‘явилася свіжа внутрішня соціологія, де однією з найболючіших для українців тем виявився стрімкий ріст цін на продовольчі товари, який спровокували монополісти разом з великими торговельними мережами.

«Тому президент доручив голові ОП Єрмаку розібратися зі зростанням цін на продукти, скоординувати роботу Кабміну та Антимонопольного комітету для того, щоб вони провели детальний аналіз ринку та з‘ясували, завдяки кому саме ціни в Україні значно випереджають загальносвітовий тренд», — зауважив Сазонов.

Він також підкреслив, що за останній рік ціни на пшеницю зросли майже на 40%, ну а про ціни на курячі, Сазонов вирішив промовчати, бо іноді здається, що вони в Україні якісь золоті або бодай позолочені.Тому, за його словами, не дивно, що українців турбує ця проблема навіть більше, ніж зовнішня політика чи черговий транш від МВФ.

«Зростання цін на продукти не є лише українською проблемою, подібна тенденція спостерігається сьогодні у багатьох країнах світу, що розвиваються. Але все одно в Україні цей процес вийшов з-під контролю та у гру виступили зухвалі монополісти, які диктують своє бачення ціноутворення. Через це голова ОП взяв під особистий контроль ці процеси та курує роботу прем‘єра Шмигалем для того, щоб не дозволити монополістам та великим торговельним мережам диктувати українцям свої умови, залишивши їх голодними», — підсумував політолог.