Нові приймальні відділення на Кіровоградщині відповідають нормам облаштування безбар’єрного доступу для людей з особливим потребами

Наразі приймальні відділення, які ремонтуються в рамках програми «Велике будівництво», відповідають нормам облаштування безбар’єрного доступу для людей з особливим потребами.

Про це розповів перший заступник голови Кіровоградської ОДА Валерій Жалдак під час робочої поїздки до лікарень Світловодська і Олександрії, інформують Новини Кіровоградщини.

«Щодня ми бачимо, як важко людям з милицями або в інвалідних візках долати сходи, бордюри, відчиняти двері. Це складно навіть у тих установах, які вони змушені відвідувати регулярно, – поліклініках, лікарнях. Водночас у розвинених країнах уже давно міська інфраструктура відповідає вимогам безперешкодного доступу. Всі приймальні відділення розташовані на першому поверсі, змонтовані пандуси, двері мають більшу ширину, туалетні кімнати обладнані необхідними ручками. Всі вимоги інклюзії – витримано. Тут буде зручно людям, яким важко пересуватися самостійно», – зазначив Валерій Жалдак.

На стадії завершення будівництво цих приймальних відділень. Після оновлення тут зможуть приймати більше пацієнтів. А завдяки новому обладнанню розширяться можливості діагностики та лікування.

Загальна сума кошторису по двом об’єктам складає близько 35 мільйонів гривень.