На Кіровоградщині затримують виплати допомоги з безробіття

У Кіровоградській області затримують виплати допомоги з безробіття.

Про це розповів заступник директора обласного центру зайнятості Богдан Стоян, інформують Новини Кіровоградщини.

Затримка стосується виплат за другу і третю декади березня.

Чому затримують виплати з безробіття, Богдан Стоян пояснив так:

«Недостатність грошей у фонді загальнообов`язкового страхування. Тому що надходження єдиного внеску трошки менше, ніж очікувалось. Допомога виплачується за рахунок нашого Фонду, який складається з розщеплення від єдиного внеску. Плюс ще додаткова допомога від держави. На сьогодні у нас повністю профінансований лютий місяць. Частково профінансована перша декада березня. З державного бюджету виділені 700 мільйонів гривень для виплати допомоги по безробіттю».

Каже – за час карантину кількість безробітних в області зросла:

«Зареєстровано 22 тисячі безробітних. У минулому році — було зареєстровано 15 тисяч. Під час карантину збільшилась виплата допомоги по безробіттю, її отримують 18 тисяч осіб, минулого року — 12 тисяч».

Розмір допомоги залежить від стажу:

«Безробітний, коли реєструється в центрі зайнятості, він не отримує допомогу з першого дня. Є певна процедура, як виплачується допомога по безробіттю і є процедура, як вона призначається. Виплата здійснюється по мірі відвідувань центру зайнятості, нарахування допомоги відбувається три рази на місяць, подекадно. Мінімальна складає 650 гривень, але на період карантину збільшена на 350 гривень і фактично складає 1000 гривень. А далі люди вже отримують в залежності від страхового стажу».

Богдан Стоян каже: допомогу по безробіттю за частину березня нарахують після того, як гроші з’являться на рахунках. Орієнтовно це відбудеться наступного тижня.